Index Soloconcerten Muziek voor dans Muziek horenGeschiedenis Links Contact

  foto:Zora de Vos   C'est ca door het Ed de Vos Trio

Over Ed de Vos

Ik ben sinds 1974 actief als uitvoerend musicus en componist.                                

Mijn hoofdinstrument is de contrabas, de bas waarop ik voornamelijk speel is een 5-snarige Tsjechische contrabas die ongeveer 35 jaar oud is..

Sinds 1978 ben ik muzikaal begeleider op de Rotterdamse Dansacademie waar ik naast contrabas ook piano, synthesizer en percussie speel (zie "Muziek voor dans").

Als componist ben ik de laatste jaren vooral actief voor dansvoorstellingen en voor mijn solo concerten.

Trio Manus, Ed de Vos Trio en het Prisma Orkest waren enkele van de groepen waarin ik contrabas speelde en waarvoor ik gecomponeerd heb, van alle genoemde groepen verscheen bij BVHaast een album.

In mijn huidige werk maak ik gebruik van digitale effectapparatuur en cd's met geluidsfragmenten, stemmen en loops maar ik speel ook (met de hoognodige versterking) 'akoestisch'. Bij mijn muziek zijn de elementen thema, structuur en improvisatie even belangrijke factoren. Door deze elementen te combineren ontstaat een soort eenmansorkest met een brede verscheidenheid aan geluiden.

In mijn concerten combineer ik compositie en improvisatie.Ik verwerk diverse muzikale invloeden en schep daarmee een "heel eigen muzikale taal die filmische beelden oproept".